Zoek optimalisatie

Het internet is heel groot. Er zijn zo veel pagina’s, hoe kan ik er voor zorgen dat juist mijn website gevonden wordt?

Het overgrote deel van de websites wordt bezocht via zoekmachines. Het is dus belangrijk dat de website goed scoort bij zoekmachines. In Europa betekent dat, goed gevonden worden in Google, omdat Google de meest gebruikte zoekmachine is.

SEO

De techniek of de methode om er voor te zorgen dat een website goed wordt gevonden met een zoekmachine heet SEO (Search Engine Optimization). In feite wordt er gezorgd dat een website voor bepaalde zoekwoorden door de zoekmachines als goed vindresultaat wordt aangemerkt. Als er nu ook voor wordt gezorgd dat die zoekwoorden goed aansluiten bij de inhoud van de website, dan zullen de bezoekers ook vinden wat ze zoeken.

Bij SEO draait het om het bereiken van een toppositie in de organische (gratis) zoekresultaten, dat wil zeggen bij de eerste 3 tot 4 pagina’s (in Google).

SEA

Er is nog een andere methode om er voor te zorgen dat bezoekers een bepaalde website goed kunnen vinden: SEA (Search Engine Advertising).

Naast de gratis variant biedt bijvoorbeeld Google de mogelijkheid om op basis van zoekwoorden kleine advertenties voor een website te plaatsen bij de zoekresultaten.
Het principe is hetzelfde als voor de gratis vindbaarheid, maar in dit geval wordt er betaald voor een ‘klik’ op een advertentie. Een dergelijke campagne met advertenties heet bij Google: Adwords.
Ook Marktplaats kent een betaald advertentie systeem (Admarkt), dat is gebaseerd op hetzelfde principe.

Nul-meting

Of u nu een SEO of een SEA opdracht geeft aan Spektrum Webdesign, in alle gevallen zal er eerst een nul-meting worden gedaan. Dat betekent in de praktijk dat er een Google Analytics account wordt aangemaakt en er gedurende een (samen) bepaalde periode uw website wordt gemeten.

Aan de hand van de nul-meting is het resultaat van Spektrum Webdesign’s activiteiten objectief meetbaar. U weet wat het was zonder en vervolgens wat het succes is van de resultaten van de inspanning van Spektrum Webdesign.