Website ontwikkelen

Het ontwikkelen van een website is maatwerk. De website van een advocatenkantoor zal meestal een andere uitstraling hebben dan de website van een rockband.
Een webshop (internet winkel) heeft een andere functie dan een site voor een aannemer.
Spektrum Webdesign zal een website samen met u ontwikkelen, u vertelt over uw doelen en beweegredenen, Spektrum vertaalt dit in een ontwerp en uiteindelijk een website.

Het proces

Het ontwikkelen van een website begint met het bepalen welke functie de website moet hebben. Wordt de website een presentatie van het bedrijf, of wordt het een online winkel, een nieuwsomgeving of een weblog.

Vervolgens wordt bepaald welke uitstraling de website moet hebben. Is er al een huisstijl en past die goed, of moet de website een andere stijl hebben.
Het is belangrijk om vast te stellen welke doelgroep moet worden aangesproken, hoe de de navigatie, eventueel de interactie, leads en verleiders vorm gegeven moet worden.

Tenslotte worden de gewenste technische mogelijkheden vastgesteld. Bijvoorbeeld moet de site beschikken over een database, of wordt er gebruik gemaakt van een CMS (Content Management Systeem).

Om goed te kunnen visualiseren wordt er een (of meerdere) ontwerp(en) gemaakt. Dit is meestal aan de hand van een schets, maar kan ook een "moodboard"zijn. Daarnaast wordt vastgesteld hoe de interactie en navigatie door de nieuwe website moet zijn.

Door de keuze van een definitief ontwerp is het raamwerk voor de site duidelijk. Daarmee kan vervolgens worden geprogrammeerd.

Afhankelijk van de afspraken worden daarna de foto’s gemaakt en de teksten geschreven. Nadat deze aan het raamwerk zijn toegevoegd is het prototype van de site klaar.

Daarna volgt een test en het bijschaven van de site. Eventueel kunnen er banners (bijvoorbeeld in Flash) worden ontworpen).

Dan volgt een belangrijk moment: de site gaat "live".

Na de plaatsing op het internet wordt de site aangemeld bij zoekmachines.

Heeft u al een site, maar moet die worden aangepast? Lees dan hier verder over ons website onderhoud.